Uuden vuoden alkajaisiksi

ma0115tori

Poiteau-Charente

Joulu on vietetty ja vuosi vaihtunut, joten on taas aika alkaa päivittää blogia. Ensin ajattelin näyttää kuvan lounaisranskalaisesta taivaasta vuoden ensimmäisenä arkipäivänä. Koneet olivat nimittäin taivaalla heti aamusta, nokka kohti aurinkoa, ja vetivät paksuja kilometrien pituisia vanoja koko taivaan täyteen. Varhain iltapäivällä aurinko oli jo peitetty. Mutta jääköön ne kuvat toiseen hetkeen. Tilaisuuksia tulee – valitettavasti – kyllä.

Sitä vastoin näytän jotakin, mikä tekee Ranskasta Ranskan. Nimittäin viikottainen tori. Runsas, kaunis, iloinen, laadukas ja värikäs lauantaitori. Tai voi se olla sunnuntaitorikin, tai maanantaitori, miten missäkin kylässä tai kaupungissa on parhaaksi katsottu. Nyt tarjolla on erityisesti juureksia, kurpitsoita, kukkakaaleja, salaatteja sekä sitrushedelmiä. Kauden kalaa. Lihaa eri muodoissaan, grillikanoja, juustoja, leivonnaisia, viiniä, omenamehua.

Viime vuonna tuli kirjoitettua 307 postausta. Ei siis aivan joka päivä, mutta melkein kumminkin. Suosituimmiksi nousivat koiramainen kenkäharja, rauhankyyhky, puoliverhot ikkunassa, kaupunkipyöräilijä ja vesiaihe. Suurin osa vierailijoista on Suomesta, Ranska ja Saksa tulevat perässä hyvinä kakkosina. Kiitokset siis teille kaikille!

Blogi jatkaa tänä vuonna entiseen malliin, mutta ei ehkä ihan yhtä aktiivisesti. Toisinaan postauksia tulee joka päivä, toisinaan tulee taukoja. Mitään sen kummempia lupauksia en tee, niille käy yhtä köpelösti kuin joulukalenterille… Eli jatkan vain ranskalaisen arjen katselemista. Silmät ja mieli avoinna.

Hyvää uutta vuotta kaikille!

Ranskaa päivästä päivään: hyvää uutta vuotta – Bonne Année (lausutaan ”bonanee”)

2 comments

  1. Hyvää uutta vuotta ja tervetuloa piristämään päivääni jälleen! On tosi kiva lukea ”ranskalaisia kuulumisia” ja oppia siinä sivussa uusi ranskan sana. Sana päivässä on minulle sopiva tahti:)

    1. Hyvää uutta vuotta sinullekin, Hattu H! Ja kiitos jälleen kommentistasi, kiva aina kuulla, että näistä pienistä huomioista on iloa 🙂 Sana päivässä on 365 uutta sanaa vuodessa – ja varastoa voi aina täydennellä siinä välissäkin 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s