Flamingobongausta

jp0315flamingoJos joku nyt sattuu olemaan eteläisessä Ranskassa ja yhtään lähellä Camarguen luonnonpuistoa (Marseillesta 100 km länteen, Arlesista 35 km etelään), niin nyt on paras hetki lähteä katsomaan flamingoja.

Vaaleanpunaisia, pitkäkaulaisia lintuja näkee kyllä aina Hyèresistä Espanjaan ulottuvalla alueella muutenkin (ja ilmaiseksi), mutta paras paikka bongailuun on Pont de Gaun lintupuisto Saintes-Maries-de-la-Merin merenrantakaupunkiin johtavan tien varrella. Talvisaikaan flamingot saapuvat paikalle runsain joukoin tehdäkseen vaikutuksen vastakkaiseen sukupuoleen: kaakatus käy kovana, päät kääntyilevät ja siipiäkin leväytellään. Ja sitten odotellaankin poikasia…

Hyvin hoidetut polut vievät keskemmäs vetistä maisemaa ja lapsiperheetkin ovat tervetulleita. Pääsymaksu on 6 euroa ja paikalla on piknik-pöytiä.

Ranskaa päivästä päivään: flamingo – un flamant rose (lausutaan  ”flaman ros” eli /flamɑ̃/)

Mainokset

2 comments

  1. Mahtava ranskantunti, kun nyt luen tekstejäsi taaksepäin, olen viime vuoden kesäkuussa nyt. Kiva, että vielä on paljon jäljellä…Sinulla on paljon hupaisaakin havannointia , että täällä vaan hihitellään ääneen! Esimerkiksi nyt vaikka ´Takavarikoitu ajosuunta´ja janojuomaa ´Pour les chiens qui peuvent lire´….

    1. Onhan noita tullut postailtua, hauskaa, jos jaksat kahlata läpi 😉 Huumorista voin kiittää ainoastaan ranskalaisia, täällä törmää kaikenlaisiin hassuihin pikku juttuihin, kuten vaikka siihen takavarikoituun ajosuuntaan 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s