Pieni paussi

Désolée… Pieni paussi jouluaiheissa. Kun lukee amerikkalaisten täysin sadistisista kidutusmenetelmistä, alkaa tällaiset pienet joulukalenterijutut tuntua tavattoman typeriltä. Etenkin, kun edelleen löytyy ihmisiä, joiden mielestä on ihan okei, että toisia kidutetaan. Ja kun meidänkin suomalaiset/ranskalaiset/eurooppalaiset poliitikkomme ovat päättäneet jälleen kuin yhdessä tuumin olla kommentoimatta asiaa juuri mitenkään.

Miten olisi sanktiot? Miljardisakot? Boikotointi? Eristäminen? Haastaminen Haagin kansainväliseen tuomioistuimeen? Vai onko yksille yhdet säännöt ja toisille toiset? Saako vain yksi antaa tuomioita toisille, ja muiden oltava kuin mitään ei olisi tapahtunut, kun se yksi käyttäytyy kuin… saako sanoa? Natsi? Keskiaikainen inkvisitiolaitos? (Ei, ei ole kaukaa haettu. Esimerkiksi valvottamista ja vesikidutusta käytti myös Espanjan inkvisitio. Jälkimmäisestä amerikkalaisilla on aiempaakin kokemusta; sitä käytti myös Yhdysvaltain presidentti ja Nobelin rauhanpalkinnon saaja Theodore ”Teddy” Roosevelt vuonna 1904 puolustellen, ettei ”kukaan vahingoittunut vakavasti”.)

Entä mitä ovat ne hirveät kuulustelukeinot eli kiduttamiset, jos nämä ruumisarkkuun päiväkausiksi lukitsemiset ja hummuksen, rusinoiden ja pastan pakottaminen peräsuolen kautta olivat vasta niitä editoituja juttuja ja lievimmästä päästä? Mitä ne loput 5550 sivua raportista kertovat?

Jatkan jouluhöpinöitä vähän myöhemmin. Nyt ei vaan tee mieli.

Ranskaa päivästä päivään: désolé(e) (lausutaan ”desole”) – olen pahoillani

Lisäys seuraavana aamuna (postaus on kirjoitettu puolenyön aikaan). HS:n uutinen näyttää jo kadonneen etusivulta uutisvirtaan. Ei nostoa, ei mitään. Ylen sivuilla osui silmiini Yhdysvaltain kirjeenvaihtajan näkökulma-jutun otsikko: ”Washington ui vastavirtaan”. Kas, Ylekö kommentoi kidutusta jollakin tavoin? Suoraan pääkallopaikalta? Että Washington ui vastavirtaan esimerkiksi ihmisoikeuksia vastaan? Lupauksiaan vastaan? Ei. Juttu kertoi siitä, että miten valkoiset ja hyvätuloiset muuttavat nyt Washingtoniin, ja miten kiva paikka se on. Fantsua! Entä keskustelu? Nostaako Yle amerikkalaisen kiduttamisen keskustelunaiheeksi? Oi ei, meillä Suomessa saa keskustella vain siitä, miten hirvittävä, kammottava ja pelottava Venäjä on.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s