150 vuotta Henri de Toulouse-Lautrecin syntymästä

ma251114toulouselautrecEilen tuli kuluneeksi 150 vuotta ranskalaisen taidemaalari Henri de Toulouse-Lautrecin syntymästä, jota mm. Google muisti doodlella.

Kuva on Toulouse-Lautrecin syntymäkaupungista, Etelä-Ranskassa sijaitsevasta Albista, muutaman vuoden takaa. Tuolloin Palais de la Berbie, jossa Henri de Toulouse-Lautrecin museo sijaitsee, oli osin saaneerauksen alla, mistä kertovat kuvassa olevat taiteelliset työmaa-aidat.

Henri de Toulouse-Lautrec tunnetaan Belle Époquen eli Ranskan kultakauden tärkeimmistä taiteilijoista. Perinnöllisen sairauden rampauttama mies viihtyi Pariisin café-konserteissa, kabareissa ja sirkuksissa ja ikuisti prostituoituja, tanssijoita ja sirkustaiteilijoita upeisiin töihinsä. Hänet tunnetaan myös taitavana litografina ja julistetaitelijana. Kukapa ei tuntisi vaikkapa Moulin Rouge -julistetta ?

Albi onkin erinomainen kohden kaikille taiteen ja Henri de Toulouse-Lautrecin töiden ystäville. Museo on todella upea ja antaa kattavan kuvan miehen harmillisen lyhyeksi jääneeseen uraan. Albista pitempi artikkeli löytyy MonAccentin sivuilta, ja Toulouse-Lautrecin töihin pääsee tutustumaan täällä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s