Mitä Ranska lukee syksyllä 2014?

ma211114kirjatKirjakaupan ikkunaan ikkunaan päätyneet kirjat ovat olleet enemmän tai vähemmän esillä myös mediassa ja keskusteluissa. Mitä Ranska on siis tämän mukaan lukenut ja mistä puhunut syksyllä 2014?

Lyhyesti: tarjolla on ollut jännäreitä, tarinoita, paljastuksia, politiikkaa, elämäkertoja, filosofiaa sekä pohdintoja maailmantalouden tulevaisuudesta. Kirjat kysyvät mm. miksi meistä on tullut tällaisia typeryksiä (Alain Bentolila), onko maailmalla suuntaa (lääkäri-kasvitieteilijä Jean-Marie Pelt ja ympäristöaktivisti-kirjailija Pierre Rabhi) ja mitä länsimaiselle demokratialle tapahtuu (sisältää varoituksen: se romahtaa), jos tuloerot jatkavat edelleen kasvuaan.

Kevyemmästä päästä ovat Brigitte Bardot’n muistelmat ja mehevimmistä petetyn ex-rakastajattaren ja ex-ensimmäisen-naisen kiukkuinen tilitys. Toki mukaan on päässyt myös takaisin presidentiksi presidentin paikalle haikaileva (ja varsinaisin uusmafioson elkein esiintyvä) Nicolas Sarkozykin, jonka uran käänteitä tarkastelee politiikan toimittaja.

Entä maantieteellinen jakauma? Tämän ikkunallisen mukaan Ranskassa luetaan syksyllä 2014 pääosin kotimaista kirjallisuutta, johon on lisätty muutama amerikkalainen ja yksi saksalainen opus.

Ranskaa päivästä päivään: kirjallisuus – la littérature (lausutaan ”literatyr” eli /liteʀatyʀ/)

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s