Lasten oikeuksien päivänä

ma201114lapsetMarraskuun 20. päivänä vietetään kansainvälistä lasten oikeuksien päivää (Journée internationale des droits d’enfant). Lapsen oikeuksien sopimuksen on allekirjoittanut 194 maata, joista kolme ei ole sitä ratifioitut. Mitkä kolme? Arvaatteko? Somalia, Etelä-Sudan ja… kyllä, Amerikan Yhdysvallat.

Käytännössä se tarkoittaa sitä, että nämä kolme maata hyväksyy alle 18-vuotiaiden lapsisotilaiden käytön. Somalia ja Etelä-Sudan ovat tosin jo aloittaneet valmistelut tullakseen kokonaan sopimuksen piiriin. Täten YK:n oman sopimuksen ulkopuolelle jäisi vain tekopyhä ja demokratialla ja ihmisoikeuksilla hurskasteleva Yhdysvallat, missä YK:n päämaja nykyään sijaitsee. Maailma on toisinaan täysin käsittämätön paikka…

(Kuvaa valitessani en ollut vielä tutustunut lapsen oikeuksien sopimukseen, joten pieni poika ja valkoinen kyyhky ovat vain sattumaa. Mutta toisaalta se sopii aiheesee hyvin. Lapsen paikka ei ole sodassa, ei sotijana eikä sodan melskeissä, vaan täällä, pienten lintujen luona maailman kauneutta ihmettelemässä.)

Ranskaa päivästä päivään: lapsi – un enfant (lausutaan ”anfan” eli  /ɑ̃fɑ̃/)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s