Tulvia, lennokkeja ja kuollut valas

ma151114sadeUutisia Etelä-Ranskasta: Itäisen rannikon departementeille (Bouches-du-Rhône, Vaucluse, Var ja Alpes-Maritime) on annettu toiseksi korkein eli oranssi varoitustaso (Vigilance orange). Tiedossa on siis jälleen rankkasateita ja tulvia.

Vaan eivät varoitustasot kaikkea kerro. Naapurissa Gardin departementissa oli keltainen varoitus, mutta varhain tänä aamuna tulvavedet veivät nelihenkisestä autolla liikenteessä olleesta perheestä kaksi, pientä yksivuotiasta etsitään yhä. Isä on shokissa ja sairaalahoidossa.

Viikko sitten niin ikään Gardissa nähtiin miehittämätön lennokki Marcoulen ydinvoimalan yllä. Kuka näiden ydinvoimaloiden yllä pörrää ja miksi on yhä arvoitus

Samoihin aikoihin kerrottiin, että Saintes-Maries-de-la-Merin (Bouches-du-Rhône) hiekkarannalle ajautui kuollut valas. Nyt se pelätään räjähtävän. Valailla on hyvin herkkä kuuloaisti, ja rantaan kuolleina ajautuneiden valaiden ja samoihin aikoihin vesialueilla tapahtuvien merivoimien harjoitusten välillä on yhteys (kertoo Wikipedia). Mistään harjoituksista tai muista aktiviteeteistä Välimerellä ei tosin ole raportoitu, mutta kukapa sinne meren syvyyksiin näkee.

Mitä seuraavaksi? Maanjäristys?

Ranskaa päivästä päivään: valppaus, varovaisuus – vigilance (lausutaan  /viʒilɑ̃s/)

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s