Kuokkavieraina ranskalaishäissä

ma210914haatJoskus voi käydä niin onnekkaasti, että ravintolapöydästä pääsee seuraamaan ranskalaisia häitä.

Sivusta seuraamalla voidaan todeta seuraavaa: itse vihkiminen tapahtuu kaupungintalolla, ja tilaisuuteen osallistuvat vain lähimmät ihmiset. Muut odottavat kirkolla.

Koska kirkko on osin moderni, kukaan ei löydä ovea eikä oikeastaan tiedä minne sitä pitäisi mennä. Toisilleen vieraat morsiamen ja sulhasen sukulaiset eivät kysy asiaa toisiltaan, vaan jokainen kulkee samat väärät reitit itse. Maalla kukaan ei myöskään soita kännykällä kenellekään kysyäkseen a) missä on kaupungitalo tai b) missä meidän piti tavata. Vasta, kun joukkoon ilmestyy muutama nuori vieras, löytyvät kännykät käsilaukusta.

Kun sitten on siunaustilaisuuden aika, alkavat kirkonkellot kalkattaa. Väki on vihdoin löytänyt paikalle, ja sitten saapuu morsiuspari ja asettuu keskelle tietä kaikkien onniteltavaksi. Jos paikalle sattuu auto, hän hetken odottakoon!

Vanhempikin morsian voi pukeutua valkoiseen. Muuten hääpuvuksi riittää mekko tai muut siistit vaatteet, mitään sen kummempia hepeneitä tai kampauksia ei näissä juhlissa nähdä. Korkeintaan korkokenkiä, joilla näyttää olevan vaikea kulkea.

Ranskaa päivästä päivään: häät – le mariage (lausutaan  /maʀjaʒ/)

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s