Vesien samppanjaa tai ihan vaan vilvoittavaa kesäjuomaa

ma100914perrierKylmän kesän jälkeen on kuuman syksyn vuoro. Silloin maistuu Perrier vaikkapa grenadine- tai persikkasiirapilla.

Tunnetko muuten Perrierin? Se on eteläranskalainen, tarkemmin Gardin departementista Languedoc-Roussillonista kotoisin oleva ja nykyisin maailman valloittanut vesifirma. Sen vesi on peräisin luonnonhiilihapollisesta Les Bouillensin lähteestä, jota on käytetty kylpylänä roomalaisten ajoista alkaen. Tohtori Louis Perrier osti lähteen vuonna 1898 ja ryhtyi kylpyläbisneksen ohella pullottamaan vettä.

Herra Perrieriltä lähde siirtyi briteille, ja ranskalaisuuden ollessa chic ja cool, keksivät he muuttaa Perrierin veden luksustuotteeksi, jota markkinoitiin ”vesien samppanjana”. Samalla lähde nimettiin uudelleen Source Perrieriksi. Pullovesistä 95% meni Britanniaan ja Yhdysvaltoihin.

Perrierin vedet ovat kohdanneet kolhujakin, etenkin 1990-luvulla, kun amerikkalaiset väittivät löytäneensä pulloista karsinogeenejä. Perrier vakuutti lähteen olevan puhdas ja pullotuksessa tapahtuneen virheen, mutta skandaali oli valmis. Kilpaileva firma, Nestlé, osti Perrierin (oletettavastikin nyt alhaisemmalla hinnalla).

Vuonna 2013 Perrier vietti 150-vuotisjuhliaan ja sen vesiä myydään 140 maassa. Suomessakin? Oletko törmännyt?

Perrierillä voi toki vieraillakin, lisätietoa siitä löytää täältä.

Ranskaa päivästä päivään: Perrier – Perrier (lausutaan ”perje” eli [pɛʁ.je])

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s