Yksi ranskalaisten lempikylistä

ma020714sauzon…on Sauzon (”sožon”) Belle-île-en-mer-saarella Bretagnessa. Se äänestettiin eilen neljännelle sijalle, kun voiton pokkasi hurmaava taivaiden yläpuolella oleva Cordes-sur-ciel Midi-Pyrénées’n alueella.

Niin, näin lomakauden alussa Ranskan televisiossa siis esitellään hurmaavia kotimaisia kyliä, jokaiselta alueelta (région) yksi, ja joita on saanut alkuvuodesta äänestää. Ja eilen oli sitten tulosten esittelemisen vuoro. Le village préfére de français -ohjelmaan ja kyliin pääsee tutustumaan täällä.

Entä Sauzon? Se oli ainoa tämänvuotisista kylistä, joissa olen käynyt. Ja hurmaava tuo pieni lahdenpoukamaan rakennettu kalastajakylä onkin. Pieni kuin mikä, mutta talot iloisen värisiä ja kukkaistutuksia kaikkialla. Parasta on kuitenkin sen ravintolat, joissa tarjoillaan mitä tuoreimpia meren herkkuja. Kuvaan on päässyt poukama, itse kylä avautuu sen vasemmalla laidalla.

Belle-île (”kaunissaari) on muutenkin vierailun arvoinen paikka. Ja onpa siitä tehty ranskalainen poppischansonkin, jonka voi kuunnella täällä.

Ranskaa päivästä päivään: kylä – un village (lausutaan [vilaʒ])

One comment

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s