Ranskalainen tulivuori

ma130614puyKyllä vain, niitäkin on! Tosin ne ovat kauan sitten kuolleet. Tai kuka tietää, ehkä ne vain uinuvat?

Vanhoja tulivuoria ja tulivuoriperäistä maata löytyy useammastakin paikkaa, mutta kuvan kraatterit ovat Auvergnessa Keski-Ranskassa Puy de Dômen ympäristössä.

Mutta mistä tämä yhtäkkiä tuli mieleen? Siitä, että M6-kanavalla pyörii tällä hetkellä Ranskan kauneinta aluetta etsivä sarja, La plus belle région de France. Historijoitsija-toimittaja, kokki ja matkaoppaiden kirjoittaja kiertävät ympäri Ranskanmaata ja tutustuvat (ja tutustuttavat) kunkin alueen ihmisiin ja erikoisuuksiin. Kierrokset ovatkin varsin mielenkiintoisia! Auvergnesta ja muista alueista napattuja pätkiä voi katsoa televisiokanavan omilta sivuilla.

Tällaisia kotimaan historiaa, kulttuuria ja keittiön reseptejä esitteleviä ohjelmia nähdään Ranskan televisiossa runsaasti. Joskus sitä miettii, että miksi samaa ei tehtäisi Suomessa? Kuinka moni meistä esimerkiksi tietää, että Kajaanissa on linnanrauniot (tai missä Kajaani ylipäänsä sijaitsee) tai että missä ovat Astuvansalmen esihistorialliset kalliomaalaukset? Tai että ne kuuluvat Fennoskandinaavian suurimpien kalliomaalauksien joukkoon? Meillä olisi Suomessakin paljon mielenkiintoista kerrottavaa, paljon mielenkiintoisempaa kuin johonkin taloon suljettujen tomppeleiden toilailut…

Ranskaa päivästä päivään: tulivuori – un volcan (lausutaan ”volkan” eli [vɔlkɑ̃])

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s