Jalkakäytävä, ei kikkarekäytävä

ma12051414trottoirTällaisia jalkakäytäville maalattuja iskulauseita näkee siellä täällä Ranskanmaalla: ”Trottoir, pas crottoir” eli tämä on jalkakäytävä, ei… no, kikkarekäytävä. Crottoir on sanaleikki, joka tulee jalkakäytävää tarkoittavasta sanasta trottoir ja koirankakkaa tarkoittavasta sanasta crotte.

Viestiä eivät ole jättäneet satunnaiset koirankakkaan liukastuneet asukkaat, vaan kaupunginjohto. Muun muassa näillä iskulauseilla eri kaupungit yrittävät pitää koiranomistajat kurissa ja jalkakäytävät siisteinä. Tarjolla on myös ilmaisia kakkapusseja sekä nk. koirapuistoja, jotka ranskalaisittain ovat lähinnä koiravessoja. Ja toki sakotkin rapsahtavat, jos santarmi tai poliisi sattuu kohdalle, eikä pökäleitä ole kerätty. Esimerkiksi Carcassonnen kaupungissa Etelä-Ranskassa sellainen on 35–1500 euron luokkaa, Pariisissa ”vain” 400 euroa.

Koska blogiin tullaan yllättävän usein hakusanoilla ”koirankakka kyltti”, laitoin tämän aiheen postauksille oman tägin. Sen takaa löytyy koirankakkakylttejä ja muita aiheeseen liittyviä juttuja eri puolilta Ranskaa. Ja koska koirat ovat paljon muutakin kuin jätöksiä, niin niille on nyt ihan oma tägi myös 🙂

Ranskaa päivästä päivään: koirankakka – une crotte (lausutaan ”krot” eli [krɔt])

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s