Ei pääsyä hiekkarannalle: myrkytysriski

ma130214varoitusNiin siinä käy, kun ei lue uutisia kunnolla. Olin matkalla katsomaan Carnacin kuuluisia menhirejä eli pystykiviä, kun päätin koukata hiekkarannan kautta. Eihän siellä mitään tapahtuisi näin talvisaikaan, mutta meri on kuitenkin aina meri.

Hiekkarannalle ei kuitenkaan ollut pääsyä. Kieltotaulu ja tiukkasävyinen viranomaisnootti kielsivät sekä rannalla käyskentelyn että uimisen meressä hiilivedyn? bentseenin? (hydrocarbure) vuoksi. Vasta myöhemmin luin, että juuri täältä oltiin vajaa viikko sitten löydetty 4 tonnia (4000 kg!!) myrkyllisiä kiteitä ja laattoja (galettes d’hydrocarbure).

Seuraava myrsky oli nousemassa. Tuuli puhalsi todella kovaa, meri velloi ruskeana. Ehdin seistä hiekkatörmällä vain pari minuuttia, mutta autossa kurkkua jo kutitti. Eikä se helpottanut seuraavaan aamuun mennessäkään.

Hetkeä myöhemmin näin kaksi miestä, jotka kulkivat rantabulevardia metallinpaljastinten kanssa. Jotakin he etsivät. Mutta mitä?

Tänään televisiossa ihmetellään, miksi Ranska on jalat vedessä. Tuleeko ohjelmassa mitään kovin syvällistä esiin, se selviää illalla France 2 -kanavalla klo 20.45.

Ranskaa päivästä päivään: myrkyllisyys  – la toxicite (”la toksisite” eli [tɔksisite]; klikkaa linkkiä kuunnellaksesi)

One comment

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s