Ruska-aika jatkuu

ma101113linna

Nantes, Pays-de-la-Loire

Vuoristoalueilla ollaan viime aikoina saatu lunta oikein kunnolla, mutta muualla vähemmän. Lumipeitteen sijaan ruska onkin paikoin kauneimmillaan. Kuten tässä Bretagnen herttuoiden linnan edustalla Nantes’ssa. Ja tosiaan… virallisestihan on vielä syksy. Talvi alkaa ranskalaiskalenterien mukaan vasta vähän ennen jouluaattoa, 22. päivä joulukuuta.

2 comments

  1. Saksalaisilla on kaksi tapaa määritellä talven alkaminen. Meteorologit katsovat sään mukaan talven alkavan joulukuun alusta, mutta kalenterin mukaan talvipäivän seisauksesta eli suomalaisittain Tuomaan päivästä. Pohjois-Saksan sääthän ovat lähes samanlaisia kuin Tanskan ja Skoonen Ruotsissa, mutta lounaassa Elsassin ja Lothringenin tapaisia leutoja. On tuo yhteinen rajajoki.Plataanit pitävät täällä Reinin rannoillakin lehtensä itsepintaisesti ainakin jouluun asti, eivätkä pyökit suostu pudottamaan ruskeita lehtiään ennen kuin uudet puhkeavat.

    1. Ja ihmisten mielestä talvi on tainnut alkaa viimeistään siinä vaiheessa, kun aamulla joutuu raaputtamaan jäätä auton ikkunoista 😉 Ranskalaiskalentereissa vuodenajat on (toisinaan ainakin) merkitty hauskasti väritunnuksin, joten sikäli ei jää epäselväksi, onko kevät vai kesä vai syksy vai talvi…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s