Langustiinit

ma141113langoustine…tunnelmallisessa valaistuksessa (ja höyryävän kuumina!). Nämä syödään niin, että ensin irrotetaan pää ja imaistaan sen sisälmykset, sitten irrotetaan kuori ja herkutellaan lihalla. Lopuksi tulevat sakset, joista löytyy niistäkin syötävää – kunhan ne saa vain ulos. Apuna oli (vääntynyt) kaksipiikkinen rapuhaarukka, mutta yhtälailla voi käyttää voimaa ja hampaita. Lopuksi tulee tarvetta käsienhuuhtelukulholle sekä kuvassa etualalla olevalle sitruunaiselle käsipyyhkeelle.

Kerrottakoon vielä, että langustiini (Nephrops norvegicus) on ranskaksi langoustine, ja suomeksi ne tunnetaan Wikipedian mukaan myös nimillä keisarihummeri, merirapu ja scampi.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s