Marraskuun 11. päivä on Ranskassa yleinen pyhäpäivä, jota vietetään ensimmäisessä maailmansodassa ja sittemmin myös muissa sodissa kuolleiden muistoksi (jour de l’armistice 1918, jour du souvenir).
Päivän tärkein tapahtuma on Pariisin muistotilaisuus, jonka aikana presidentti laskee seppeleen Riemukaarella olevalle muistomerkille. Samanlaisia, joskin pienempiä, seremonioita järjestetään eri puolilla Ranskaa, niin isommissa kaupungeissa kuin pikkuisissa kylissäkin.
Pienenä anekdoottina kerrottakoon, että vuoden 1918 aselepo allekirjoitettiin junavaunussa Compiègnen alueella noin 65 km Pariisista. Samaisessa junavaunussa samaisella paikalla allekirjoitettiin Hitlerin vaatimuksesta myös vuoden 1940 aselepo, jolloin Ranska joutui antautumaan natsi-Saksalle. Paikalla on nykyään museo.
Tämänkertainen kuva ei kuitenkaan ole Compiègnestä, vaan Palavas-les-Flotsin merenrantakohteesta Etelä-Ranskasta, josta kaikkien ranskalaiskylien ja kaupunkien tapaan löytyy ensimmäisessä maailmansodassa kaatuneitten muistomerkki.