Miten sanotaan 1664?

ma311013_1664Jos on kyse ranskalaisesta oluesta, seize soixante-quatre.

Jos taas kyse on vuosiluvusta, niin mille six cent soixante-quatre.

Kumpi tuli ensin mieleesi?

Pikkuisena anekdoottina kerrottakoon vielä, että oluen nimi tulee vuosiluvusta, jolloin nuori herra Jerôme Hatt pani ko. olutta ensimmäistä kertaa virallisesti Strasbourgissa (kerrotaan täällä). Vuoden 1664 muita tapahtumia voi puolestaan ihmetellä Wikipediassa.

3 comments

  1. Joo, hauska juttu! Tuossa on vihje pitkiin perinteisiin, historiaan, mutta myös nykyaikaan. Straßburgissa on aina puhuttu elsassia, mikä on sukua saksalle, ja siellä on isännät vaihtuneet usein . Niin on Jerôme Hattin panimonkin isäntä vaihtunut monesti ja tämä viimeinen on tanskalainen . Tanskalaisilla ja saksalaisilla on hauskat tapansa lukea numeroita ja vuosilukuja: kuusitoista-sataa-neljä-ja-kuusikymmentä. http://fi.wikipedia.org/wiki/Elsassi.

    He,he! EU:ssa on oletettavasti määräys, että olut on sensuurin alainen tuote. Jerôme Hattin kotisivu kysyi minulta, olenko yli 18 vuotias. Niin kysyvät suomalaisten panimoittenkin kotisivut.

  2. Ai tanskalaisetkinko laskevat noin hassusti? Tämän oluen kohdalla on tosiaan oltava tarkkana, sillä jos pyytää vuoden tuhatkuusisataakuusikymmentäneljä olutta, niin baarimikko voi jäädä pyörittelemään silmiään 😉 Miksiköhän sitä Suomessa kutsutaan? Kuustoistakuuskytneljä?

    Juu, netissä on tärkeä ikävahti, alkoholista lukeminenhan on vähintäänkin päihdyttävää… Ehkä blogiinkin pitäisi nyt laittaa k-18 merkintä 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s