Pulloessu

ma010913essuMikä tämän pulloesilinan, tai pikemminkin viinipullon liivin (gilet = liivi) todellinen merkitys on, ei ole tullut selväksi, mutta komea se kumminkin on. Le Puy-en-Velay (Auvergnessa keskisessä Ranskassa) on kuuluisa (vihreistä linsseistään ja) kauniista pitsistään, ja piskuinen pulloessu on ainakin persoonallinen tuliainen!

Advertisement

4 comments

  1. Saatat olla hyvinkin oikeassa, että tuon pitsiessun tarkoitus on vain olla kaunis pieni tuliainen, vaihteeksi muutakin kuin pienen pieni pitsiliina. Myöskin pullo hyvää viiniä on suosittu lahja ja tuliainen, mutta se pitää antaa kauniissa lahjapakkauksessa, joten tässä on kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Tuosta otan idean, että rupean tekemään sisarvainaan minulle virkkaamista käyttämättömistä pienistä pitsiliinoista essuja lahjapullojen koristepakkauksiksi.

  2. Sen lisäksi, että pulloessu näyttää kivalta, se ehkä saattaa toimia samalla tavalla kuin pullokaulaliina (tai pullokravatti?), eli kerää mahdolliset pulloa pitkin alas valuvat viinipisarat ennen kuin ne pääsevät pöydälle tekemään läikkiä. En tiedä, kun ei ole ollut tilaisuutta kokeilla – mutta eikös essuja käytetä muutenkin sieppaamaan tahrat, ennen kuin ne päätyvät vääriin paikkoihin?

    1. No sitä minäkin ajattelin, mutta punaviinitahrat valkoisessa essussa ei tuntuneet ollenkaan kivoilta ;D Mutta ehkä se on koko jutun idea… Punaiset rannut valkoisessa esiliinassa. Ja tätä essua voikin käännellä pullon ympärillä miten päin vain, toisin kuin ihmisen päällä olevaa esiliinaa!

      Pullokaulaliina tai -kravatti kuulostaa sekin hauskalta. Näistä saisi aika hauskoja lahjaideoita joulupukin konttiinkin, vink vink vaan kaikille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s