Puhelinkoppi

Lyon, Rhônes-Alpes

Vaikka lähes kaikilla onkin nykyään oma kännykkä, eivät puhelinkopit ole kadonneet ranskalaisesta katukuvasta. Ja niitä myös käytetään! Sillä ainahan voi käydä niin, että kännykästä on akku loppu, kännykkä on jäänyt kotiin, tai… jonkun tekee mieli soittaa puhelu, jota mustasukkainen aviopuoliso ei voi tarkistaa? Kuka tietää, mutta puhelinkopeilla on edelleen tarkoituksensa.

Mainokset

4 comments

  1. Olen ihmetellyt koppeja täällä Sveitsissäkin, ja pysähdyn suunnilleen tuijottamaan (ja ottamaan valokuvan, myönnetään) aina, kun näen jonkun puhuvan siellä. Satutko muuten tietämään, millä maksumenetelmällä kopit toimivat? Kolikoilla, puhelinkortilla? Luulisi, että ainakin kollikkokopit olisivat kuolleet euron tulon aikoihin.

  2. Leidi, hyvä kysymys! Kuvittelisin että kolikotkin käyvät, mutta enpä ole tullut tarkistaneeksi… Täytyy kurkistaa jonakin päivänä!

  3. Leidi, muistelen että Sveitsissä korttipuhelinten kortteja olisi ainakin aikoinaan kutsuttu Post Cardeiksi, kun niitä sai ostaa postista – onko tänä harhaan johtava nimitys vieläkin käytössä? Entä MonAccent, mikä niiden nimi on Ranskassa?

  4. Oi, en muista koskaan käydä puhelinkioskissa, vaikka sellaisen ohi kävelen melkein joka päivä… Puhelinkortti on Ranskassa carte téléphonique ja kansainvälinen puhelinkortti télécarte international, ja niitä saa käsittääkseni juurikin postitoimistoista, mutta myös tabaceista, lehtikioskeista, metroasemilta, turisti-infoista ja Orangen myyntipisteistä. Mutta en ole koskaan itse ostanut, joten tämä on vain haettua infoa! Samaisen hakutuloksen mukaan kolikot eivät puhelinkopeissa käy, vaan on hankittava tuollainen puhelinkortti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s